Haardhekje

Openhaard hekje kopen

Het is dus een hekje dat je rond je openhaard zet. Openhaarden en kachels mogen dan misschien niet meer echt van deze tijd zijn, maar ook de moderne varianten van de kachel kan warm tot heel heet worden. Dus ook hieraan kan je kind zich verbranden. En dat is natuurlijk niet echt de bedoeling.

Veilig haardhekje

Dit type openhaard hekje is van het zwaardere geschut. In de meeste gevallen is het zeker een slag groter dan het gewone traphekje. Maar misschien net daarom ook wel extra veilig. Brandwonden kunnen namelijk heel snel voor blijvende littekens zorgen en in hele erge gevallen zou zelfs huidtransplantatie nodig zijn. Dat wil je natuurlijk niet voor je kleine. Het lijkt misschien op het eerste gezicht niet zo heel erg van belang, maar het haardhekje zou je kindje flink wat pesterijen kunnen helpen voorkomen. Wat als we echt heel eerlijk zijn, weten we allemaal dat kinderen met zichtbare littekens gepest zouden kunnen worden. Een haardhekje is ook daarom dus zeker geen overbodige luxe.

Metalen haardhekje

Een haardhekje is zeg maar een grote variant van het traphekje. Het bestaat uit meerdere secties die je dus zo rond je kachel kan plaatsen. Zo kan je dreumes ongestoord rondkruipen en de wondere wereld ontdekken. De meeste haardhekjes bevestig je ook met schroeven zoals het schroefhekje. Dit verzekert daarom ook dat het hekje stevig vast zit en niet zo maar los komt. Want ook kleine kindjes kunnen sterk zijn, en die kennen vaak hun eigen kracht nog niet! Maar wacht eens even, peuter kan er niet bij, ik kan er ook niet bij? Ja toch wel, in de meeste varianten van het haardhekje zit namelijk ook gewoon een deurtje zodat je wel gewoon bij het voor peuters verboden gebied kan komen. Ook deze hekjes worden uit allerlei materialen gemaakt, hoewel meestal van hout of metaal. Mede door de grote verscheidenheid aan gebruikt materiaal en kleur kan je juist dat hekje kiezen dat echt bij je huis past. Dat is zeker iets om over te denken aangezien dit hekje soms flink groot kan zijn en waarschijnlijk in je woonkamer terecht komt.

Het haardhekje heeft zelfs een extra functie. Je kunt hem namelijk ook rond een grotere opening plaatsen waarvan je liever niet hebt dat je peuter die ontdekt. En is die opening zelfs te groot vom met een haardhekje te sluiten? Geen nood, bij de meeste hekjes kan je namelijk ook nog verlengstukken bestellen. Om het helemaal op jouw maat te maken dus. 

Geen producten gevonden voor deze selectie.