Houten traphekje

Houten traphekje kopen

Een houten traphekje aanschaffen. Oké, maar was als de kleine groot is? Dan zit je wel met de gaten in de muur. Ook niet ideaal. Maar wacht, daar is de oplossing al: het houten klem traphekje!

Houten klem traphekjes zijn populair

Deze houten klem hekjes zijn zo populair omdat je niet hoeft te boren. Geen lelijke gaten achteraf in je muur dus. Maar hoe werkt dat dan? Het woord zegt het zelf, je klemt het traphekje tussen twee muren, tussen trapbomen of tussen deurposten. Net waar je hem wilt. Net waar je hem nodig hebt. Aangezien je het hekje simpelweg klemt is hij ook makkelijk te verplaatsen. Extra nuttig doen. Een nadeel is wel, omdat hij geklemd zit en niet vastgeschroefd, is hij minder stevig. Ook kan het zijn dat er kleine beschadigingen achter blijven op zwakke muren, juist omdat het hekje klemt en de moderne klemtraphekje voeren toch flink wat druk uit op je muren of deurposten. Maar je hebt er natuurlijk niks aan als het hekje omvalt bij het minste getrek van je peuter. Want ja, dat gaat hij heel waarschijnlijk doen. Maar hier heeft de moderne technologie dan wel weer een oplossing voor, namelijk een Wall Saver. Deze inventieve uitvinding zorgt er gewoonweg voor dat de druk wat meer verdeeld wordt op je muur. Simpel maar in sommige gevallen toch echt wel een must.

Soorten houten klem traphekjes

Dan zijn er ook nog verschillende soorten klem traphekjes. Zo is er de manual-close. Die moet je dus elke keer met de hand open en dicht doen. Lijkt simpel, maar mocht je dit toevallig toch een keer vergeten, is het doel van het klem traphekje natuurlijk wel gelijk weg. Je moet het dus echt elke keer open en dicht doen. Met de hand. Maar niet gevreesd, er is ook zo iets als een auto-close. En zo als de naam weer zegt, die gaat met een bepaald mechanisme automatisch terug dicht (met een veer in het scharnier). Een nadeel hier aan is wel dat het hekje meestal maar richting één kant open gaat. De nieuwste variant hier op is de magneet auto-close. Deze versie gaat wel naar twee kanten open en valt automatisch terug in het slot. Zelfs al hij maar een klein beetje open staat. Dan is er de swing-shut. Dit is geen auto-close want je moet wel echt iets doen voor hij dicht is. Je hoort dat hij in het slot van door een luide klik.

Een klem traphekje wordt meestal gemaakt met hout of metaal. 

Geen producten gevonden voor deze selectie.